9 روش هوشمندانه برای سر و سامان دادن به آشپزخانه

نوشته شده توسط مهدیه کلانتری 2019/03/12 23:26:17 0 نظرات

آیا آشپزخانه‌ی خانه شما هم همیشه نا مرتب و به هم ریخته است؟ آیا شما هم برای پیدا کردن یک ظرف یا ادویه چند دقیقه وقت تلف میکنید و دنبالش می‌گردید؟ یک آشپزخانه ی منظم، تمیز و مرتب به شما کمک می کند که تا جایی که ممکن است پخت و پز سریع تر و بهتری داشته باشید و مواد غذایی کمتری اصراف کنید. در این مقاله از مجله منزل برندس، ۱۰ ترفند عالی برای سر و سامان دادن به آشپزخانه منزلتان اشاره می کنیم. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.


1. آشپزخانه تان را نظم دهید

 

 

جمع و جور کردن وسایل ریخت و پاش شده در آشپزخانه اولین قدم برای مرتب کردن هر اتاقی است و آشپزخانه ها در مقایسه با اتاق های دیگر ریخت و پاش های مختص خودشان را دارند: بستنی ساز، ابزارهایی که شما با تحریک برنامه های تبلیغاتی تلویزیون خریده اید، سرویس های چاقو بدردنخور و غیره. از شیوه جعبه استفاده کنید تا وسایل آشپزخانه ای که هیچوقت استفاده نمی کنید را دور بیندازید، مجدد چک کنید ببینید آیا واقعا بیش از موارد ضروری آشپزخانه در آشپزخانه تان احتیاج دارید یا خیر؟ از دست انواع ادویه های جاگیری که تاریخشان گذشته است خلاص شوید. یک انبار برای غذاهای کم اهمیت راه اندازی کنید و حداقل دوبار در سال غذاهای فریزر خود را بررسی کنید. این لیست می تواند به شما کمک کند که تصمیم بگیرید کدام ابزارهای آشپزخانه را کنار بگذارید.


2. از فضای آشپزخانه بهترین استفاده را بکنید، تمیز و مرتب کنید، داخل کابینت ها را به خوبی چک کنید

 


یکی از موارد بسیار مهمی که موجب بی نظمی آشپزخانه می شود، کوهی از ظروف نگهداری غذاهایی است که به همدیگر هیچ ارتباطی ندارند. شما تنها به چند نوع ظرف نگهداری غذا نیاز دارید تا از فضای کابینت ها بهترین استفاده را کنید. ما توصیه می کنیم ظروف مربع یا مستطیل (ظروف شیشه ای مخصوص مایکروویو که قابلیت جمع شدن را دارند) از یخچال به مایکرو ویو منتقل شوند و بعد به همان شکل روی میز غذا قرار بگیرند و در آخر هم در داخل ماشین ظرفشویی! ما به شما توصیه می کنیم، ادویه ها را با برچسب های تمیز، ظروف های شبیه هم، در یک قفسه ادویه مغناطیسی منظم سروسامان دهید.


3. از پشت درهای کابینت‌ هایتان استفاده کنید

 

داخل در کابینت‌ هایتان فضایی وجود دارد که معمولا استفاده نمی شود. به جای این که آن فضا را خالی نگه دارید قاشق ها و پیمانه های اندازه گیری را در آنجا بچینید. یک بخش برای چاقو در پشت در درست کنید. تخته های برش را در قفسه های داخل در نگه دارید و تا حد ممکن وسایل ریز و درشت تان را برای استفاده راحت تر پشت در قرار دهید. علاوه بر این شما می توانید روی درها را با تخته سیاه یا وایت برد بپوشانید! تا یک جای جذاب یادداشت برای نوشتن لیست خرید و برنامه غذایی هفتگی داشته باشید.

4. فضاها و قفسه های جدید با میله های محکم بسازید


میله های محکم ابزارهای خیلی خوبی برای نظم دادن به وسایل آشپزخانه هستند. شما می توانید از آنها برای نگهداری دستمال های کاغذی، مرتب کردن بطری های شوینده زیر سینک، درست کردن یک قفسه اضافه برای ادویه ها و قفسه های انباری استفاده کنید.


5. از فضاهای مرده ی آشپزخانه خلاص شوید

 


برای فضای هدررفته بین یخچال و دیوار کنار آن یک انبار رولی یا یک قفسه کشویی ادویه بسازید. اگر شما می خواهید فضای بیشتری در آشپزخانه داشته باشید وسایل داخل کشوهای کابینت های آشپزخانه را به بهترین نحو ممکن بچینید تا در یک فضای معین تعداد بیشتری وسایل جا بگیرد. علاوه بر این شما می توانید یک کشوی مخفی ارزان قیمت زیر یکی از کابینت های آشپزخانه جا دهید. اگر اجاق گاز شما طرح فر است می توانید از فضای داخل آن به بهترین نحو ممکن برای جا دادن بسته های ماکارونی، ادویه ها و خوراکی ها استفاده کنید.
همیشه تعیین کنید که کدام مواد غذایی قرار است داخل یخچال فریزر و یخچال معمولی بروند و کدام مواد غذایی قرار است دور ریخته شوند. داشتن یک آشپزخانه مرتب و منظم مستلزم این است که تمام مواد غذایی را در جای درست خود قرار دهید. این کار باعث می شود مواد غذایی کمتری هدر بروند و شما قبل از رفتن به خرید خیلی راحت تر می توانید ببینید چه چیزهایی دارید و باید چه چیزهایی بخرید. لیستی از تاریخ انقضای مواد غذایی داخل یخچال و مواد غذایی که نباید داخل یخچال فریزر گذاشته شوند، پرینت کنید و روی یخچال خود بچسبانید تا همیشه جلوی چشمتان شما باشد و بدانید کدام غذاها تاریخ انقضایشان زودتر است و مواد غذایی که نیاز به یخچال فریزر ندارند چقدر در یخچال معمولی قابل نگهداری هستند.


6. مواد غذایی را در یخچال سروسامان دهید و هرکدام را داخل ظرف درب بسته ی مشخصی بریزید

 


 

داخل یخچال قسمت های مختلفی برای انواع غذاها وجود دارد. برای مثال بهترین قسمت برای نگهداری لبنیات بالاترین طبقه یخچال است که دما پایدارتر است، در حالی که گوشت باید در پایین ترین طبقه ی یخچال که خنک ترین قسمت یخچال است قرار بگیرد و هیچ یک از مواد غذایی دیگر آن را آلوده نمی کند. علاوه بر این شما ممکن است بخواهید یخچالتان را به شیوه فروشگاه ها و سوپرمارکت ها مرتب کنید و یا از شیوه "اولین پاکت مرا بخور" استفاده کنید تا مطمئن شوید که تاریخ انقضای مواد غذاییتان تمام نمی شود و به موقع مصرف می شوند.


7.  وسایل آشپزخانه و مواد غذایی را درست بچینید تا همه چیز را ببینید و دسترسی داشته باشید
چیزی که دیده نشود از ذهن نیز خارج می شود، دقت داشته باشید باید همه وسایل و مواد غذایی را جلوی دید بچینید. مطمئن شوید که می توانید همه چیز را مثل ظرف شیشه های مربا، ظرف بیسکوییت ها، ظروف ادویه جات، ظرف شکلات، قهوه و... را ببینید و به راحتی به آن ها دسترسی داشته باشید. همچنین می توانید اقلام غذایی را در کابینت طبق وعده های غذایی و مواد لازم آن ها دسته بندی کنید؛ برای مثال پاستا کنار سس ها و شکر در کنار قهوه! در این صورت شما به خاطر می آورید که چه غذایی می خواهید درست کنید و مواد لازم آن کاملا در دید و دسترس شماست. قرص ماشین ظرفشویی را زیر ماشین ظرفشویی بزارید و تاید ماشین لباسشویی را درست کنار آن جا کنید. حتی می توانید قفسه و یا طبقه ای در کابینت مشخص کنید و آن هارا در آن جا قرار دهید. یک طبقه در کابینت ها و یا یک قفسه برای نگهداری از کنسروها بسازید و غذاهای کنسروی را در آن جا قرار دهید. پشت در آشپزخانه بهترین فضا برای آویزان کردن قفسه است، با این کار شما می توانید تمام آن چیزهایی را که احتیاج دارید در دسترس تان باشند را در آن قفسه ها قرار دهید.


8.  فضاهای کار در آشپزخانه را جدا کنید
احتمالا شما درباره مثلث کار آشپزخانه شنیده اید. طرح مثلثی بین یخچال، اجاق گاز و سینک که کار پخت و پز و حرکت در آشپزخانه را راحت تر می کند. اگر این 3 وسیله اصلی آشپزخانه را به شکل مثلثی در آشپزخانه قرار دهید، خیلی راحت می توانید در فضای آشپزخانه حرکت کنید و کار خود را با سرعت انجام دهید.


9. وسایل را به صورت منطقی بچینید و هر کدام را در جای معین قرار دهید


آخرین و مهمترین نکته این است برای هر چیزی قسمتی را در نظر بگیرید و آن را همیشه در قسمت معین خودش قرار دهید. باید دسترسی شما به اقلامی که بیشترین استفاده را از آن ها می کنید راحت تر باشد! به خاطر این که بتوانید هر زمان که به آن ها را احتیاج داشتید، آن ها را زودتر پیدا کنید. بهتر است اقلامی که به ندرت از آنها استفاده می کنید را در جاهای دورتر مانند بالای کابینت ها قرار دهید. وسایل خود را در کنار ابزار هایی که به آن ها مربوط هستند دسته بندی کنید، برای مثال در کابینتی که برای کنسروها در نظر گرفته اید، در باز کن بزارید و یا این که مواد اولیه پختن کیک و شیرینی را در کنار تابه ها و قابلمه های پخت و پز بزارید.


با رعایت این پیشنهادات کلی و جزئی اما ساده می توانید به راحتی به آشپزخانه منزلتان، چه کوچک باشد، چه بزرگ نظم دهید. داشتن آشپزخانه منظم نه تنها باعث می شود کارها با سرعت بیشتری انجام بگیرند، مواد غذایی فاسد نشوند و وسایل آشپزخانه آسیب نبینند، بلکه انرژی مثبت زیادی را منتقل می کنند. 

 

منبع : lifehacker

ارسال یک نظر


لطفا اطلاعات تماس خود را وارد کنید تا کمتر از 2 ساعت بهترین قیمت و موجودی کالا را به شما اعلام کنیم