پرداخت درب منزل برای تمام شهرهای ایران

12 چیزی که باید از یخچال بیرون بریزین

نوشته شده توسط مهدیه کلانتری 2018/11/12 21:30:20 0 نظرات

سخته که تصور کنیم زندگی بدون یخچال در آشپزخونه چطوری میشه. بهش فکر کنین. تقریبا همه ی چیزهایی که از اونها برای تغذیه بدنمون استفاده میکنیم داخل یخچال نگهداری میشه. این وسیله نه تنها مواد غذایی مورد استفاده ی ما رو ذخیره میکنه بلکه در واقع توانایی بالا بردن موندگاری انواع مختلف مواد غذایی و نوشیدنی ها رو داره. 

البته مثل همه ی وسیله های خونتون باید مرتب تمیزش کنین و ازش نگهداری کنین . این تمیز کردن میتونه در حد یه تمیز کردن کلی باشه و یا یه تمیز کردن سریع و خارج کردن مواد غذایی فاسد شده! در هر صورت، این کار همیشه با مواد غذایی ای شروع میشه که شما داخل یخچال نگهداری میکنین.

 

 

آخرین باری که یخچالتون رو تمیز کردین کی بود ؟

با وجود نقش برجسته ای که این وسیله در زندگی روزمره ی ما داره ، تمیز کردن یخچال به طور منظم خیلی عادی به نظر میاد. شاید به خاطر اینه که هیچکس نمیخواد مواد غذایی داخل یخچالش کثیف و غیربهداشتی بشه ، به هر حال هر دلیلی میتونه برای تمیز کردن یخچال وجود داشته باشه. اما تنها چیزی که معلومه اینه که شما احتمالا داخل یخچالتون کلی مواد غذایی فاسد دارین که باید دور ریخته بشن.

برای اینکه کمکتون کنیم که این کار رو شروع کنین ، لیستی از مواد غذایی ای که همین الان باید چک کنین آماده کردیم . اگه اونها فاسد شدن یا مدت زمان طولانی داخل یخچال موندن ، همین الان قبل از اینکه کسی بخورتشون دور بریزین.

1.بطری های سس و چاشنی دار فاسد شده

بیاین از چیزی که تو هر یخچالی پیدا میشه شروع کنیم ، از تموم بطری های سس و چاشنی داری که تاریخ انقضاشون گذشته! من فکر میکنم همه ی ما برای نگه داشتن بطری های غیرضروری و فاسد شده در داخل یخچال مقصریم! شما هیچوقت نمیدونین که کی قراره به سس فلفل سبزی که از باربیکیو تابستون سال گذشته مونده ، احتیاج پیدا کنید . درسته؟چک کردن تاریخ انقضای بطری های سس رو به یه کار همیشگی تبدیل کنین که حواستون باشه چقدر از زمان تولیدشون گذشته! کار سختی نیست، فقط کافیه هر چند وقت یکبار یخچالتون رو خیلی سریع بررسی کنین تا ببینین کدوم بطری ها باید دور ریخته بشن. مگه هر خونه به چند تا بطری سس احتیاج داره؟

2. مواد غذایی کپک زده

این مورد دیگه واقعا نیازی به یاداوردی کردن نداره. اگه هر چیز کپک زده ای رو داخل یخچالتون دیدین بلافاصله از یخچال بیرون بیارینش و دور بندازین! بله ، ما داریم راجب میوه های له شده و کپک زده ای که ته یخچال موندن حرف میزنیم.

دمای سرد یخچال صرفا فقط باعث میشه مواد غذایی دیر تر کپک بزنن، اما باعث نمیشه که اصلا کپک نزنن. بعضی از غذاها موندگاری بیشتری نسبت به غذاهای دیگه دارن ، اما به هرحال اونا هم خراب میشن! وقتی میبینین که کپک داره روی مواد غذاییتون رشد میکنه ، پس دیگه خیلی دیر شده! کپک در اون ماده ی غذایی نشات گرفته و باید به سرعت قبل از اینکه کپک به غذاهای دیگه هم پخش شه دور ریخته بشه.  هر چقدر که مواد غذایی کپک زده بیشتر داخل یخچالتون بمونه، بیشتر در معرض آلودگی و میکروب ها قرار میگیرین.

 

 

3. قوطی هایی که درشون باز شده

بعضی وقتا ممکنه شما مجبور شین قوطی ای رو که فقط نصف ماده ی غذاییشو استفاده کردین دوباره داخل یخچال قرار بدین. قبل از اینکه قوطی رو داخل یخچال بزارین اول باید روی قوطی رو با یه در پلاستیکی کاملا بپوشونین یا مواد غذایی داخل قوطی رو به یه ظرف در دار دیگه منتقل کنین. باز بودن در قوطی باعث میشه محتویات داخلش خشک شه و عطر و طعم اون از بین بره .

به علاوه باز بودن در قوطی باعث میشه محتویات داخلش بوی مواد غذایی دیگه رو بگیره. پس لازمه هرچیزی رو قبل از قرار دادن داخل یخچال کاملا بپوشونین و یا فقط مواردی رو بخرین که بشه دوباره درش رو بست.

4. سبزیجات پلاسیده و لزج

هرکسی که سبزیجات برگدار میخره میدونه که اونها برای مدت زیادی تازه نمیمونن. با وجود تلاش های زیادتون برای افزایش موندگاری و سالم موندنشون ، اونها همیشه زودتر از چیزی که میخواین پژمرده و پلاسیده میشن. لزج شدن سبزیجات یکی از نشونه های خراب شدن اونهاست. اگه دیدین که سبزیجات دارن پلاسیده و لزج میشن، فقط اون ها رو دور بریزین !

به علاوه بهتره شما یه نگاهیم به لیموها و زنجبیل های یخچال بندازین ، اگه پلاسیده و لزج به نظر میرسن، دیگه ارزش نداره نگهشون دارین!

5. جوش شیرین

یکی از قدیمی ترین ترفند ها گذاشتن ظرف باز شده ی جوش شیرین داخل یخچاله. اینکار باعث میشه جوش شیرین تمام بو های ناخوشایند یخچال رو به خودش جذب کنه. مشکل بزرگ اینه که بیشتر ما جوش شیرین رو برای یه مدت خیلی طولانی در یخچال رها میکنیم. اگه شما یکی از کسایی هستین که از جوش شیرین برای ضدعفونی کردن و تازه کردن هوای یخچالتون استفاده میکنین، بهتره حداقل هر ماه یکبار عوضش کنین.

6. غذاهای مونده

همه ی ما چند تا غذای مونده داخل یخچالمون داریم . همیشه وقتی از شام یا ناهار اضافی میمونه ، برای وعده های بعدی نگهش میداریم. به هرحال این غذاها فقط میتونن مدت کوتاهی داخل یخچال بمونن و بعد از چند روز باید دور ریخته شن.

اگه از بیرون برای محل کار و یا خونتون غذا سفارش میدین ، چه فست فود باشه چه غذای سنتی بعد یکی دو روز باید دور ریخته شه. برنجی که از غذاتون مونده و یا نونی که از همبرگرتون مونده بعد یکی دو روز مزشو از دست میده ، فاسد میشه و ممکنه شما رو مریض کنه!

7. گوشت فاسد شده

تا حالا غذایی داشتین که مدت طولانی در یخچال مونده باشه و یادتون رفته باشه که غذا اصلا واسه کِی بوده ؟ اصلا خوب نیست غذایی که مدت طولانی ای در یخچال مونده رو بخورین ، پس بهتره سریع اونارو دور بریزین. برای اینکه بفهمین گوشت سالمه یا نه فقط کافیه بوش کنین . حواستون باشه که اصلا نخورینش ، چون در این صورت آلودگی ها به راحتی وارد بدنتون میشن.

8. پنیرهای نرم

پنیر های نرم شامل پنیرهایی مثل پنیر بز و ریکوتا میشن. در بیشتر مواقع، موندگاری این پنیرها فقط یک هفته است. همونطور که میدونین پنیر ریکوتا تاثیر خیلی خوبی تو مزه ی غذاهایی مثل ساندویچ و سس پاستا داره. پس بهتره فقط وقتی بخرینش که میخواین در پخت غذاتون ازش استفاده کنین .

9. گوشت چرخ کرده و مرغ خام

USDA توصیه می کنه که تمام گوشت های خام رو در دمای زیر 40 درجه فارنهایت در یخچال نگهداری کنین و سعی کنین بیشتر از دو روز در یخچال نمونه. بعد از این زمان ، خطر رشد باکتری ها در گوشت بالا میره و مصرف اون ها میتونه شمارو بیمار کنه. اگه برنامه ای برای پخت گوشت ها بعد از یکی دو روز ندارین ، پس اونهارو فریز کنین . اگه به درستی فریزشون کنین ، گوشت چرخکرده میتونه تا چهار ماه سالم بمونه!

 

 

10. عصاره و آب مرغ و سبزیجات

بهتره باقی مونده ی آب گوشت و سبزیجات رو برای پختن سوپ در یخچال نگهداری کنین. اگه میخواین برای چندین نفر سوپ درست کنین ، تمام آب و عصاره ی باقی مونده رو استفاده کنین ولی اگه میخواین فقط مقداری کمی از اون رو برای سس استفاده کنین ، حواستون باشه که عصاره ی آب مرغ و سبزیجات فقط بین 3 الی 4 روز میتونه در یخچال بمونه ، بعد این زمان بهتره دور بریزینش.

11. آب دوغ ( دوغ پس از گرفتن کره)

اگه دوس دارین از لبنیات های خونگی و روستایی استفاده کنین ، یکی از انتخاب های شما میتونه آبدوغ باشه. اما ظروف آبدوغ معمولا خیلی بزرگه و مقدار اون بیشتر از چیزیه که شما لازم دارین. در واقع یه ظرف بزرگ از آبدوغ نهایتا تا دو هفته میتونه سالم بمونه ، و بعد از اون شما مجبورین اون رو دور بریزین!

12. غذاهای تصادفی و فراموش شده

تا حالا شده به یخچالتون نگاه کنین و یادتون نیاد که بعضی غذاها از کجا اومده؟ شاید اون غذا از طرف دوستتون بوده و شما یادتون رفته که اونو بخورین. شاید قبلا شخصی از اعضای خانوادتون اون رو خریده بوده و یادش رفته که بخوره. شایدم غذایی که در یخچال مونده با ضائقه ی شما جور در نمیاد.

اگه شما ماهی دوست ندارین ، پس نیازی نیست اون رو داخل یخچالتون نگهداری کنین. هر چند وقت یکبار یخچال تکونی کنین و ببینین چه مواد غذایی ای دیگه به کارتون نمیاد.

پس بیاین شروع کنیم

سلامتی ما و خانوادمون کاملا ارزش اینو داره که هر چند وقت یکبار یخچالمون رو پاکسازی کنیم . شاید این کار ظاهرا زیاد مهم به نظر نرسه ، ولی رشد باکتری و گسترش اون ها در غذاهای داخل یخچال میتونه خطر زیادی برای سلامتی بدن داشته باشه. علاوه بر این تمیز کردن یخچال باعث میشه بوی نامطبوع از یخچال گرفته بشه. امیدواریم با رعایت تمام نکته های گفته شده ، قدم مهمی برای سلامتی خود و خانوادتون بردارین.

منبع

ارسال یک نظر


لطفا اطلاعات تماس خود را وارد کنید تا کمتر از 2 ساعت بهترین قیمت و موجودی کالا را به شما اعلام کنیم