11 غذایی که بهتره هیچوقت داخل فریزر نذارین!

نوشته شده توسط مهدیه کلانتری 2018/11/20 17:53:25 0 نظرات

همونطور که همه‌ ی ما میدونیم ، فریز کردن بعضی از غذا ها باعث میشه کیفیت و ارزش غذایی اون ها پایین بیاد ، حتی باعث فاسد شدن اون ها میشه و همینطور ممکنه سلامت اعضای خانواده رو به خطر بندازه. این مشکل در مورد مواد غذایی ای که نباید داخل مایکرو ویو گذاشت هم صدق می‌کنه. متأسفانه در بین اکثر مردم تصورات اشتباهی در مورد نحوه‌ی نگهداری مواد غذایی و پخت اونها وجود داره که روز به ‌روز هم درحال گسترشه. در ‌ادامه ی این مطلب ۱۱ ماده غذایی که نباید در یخچال فریزر نگهداری شن رو به شما معرفی می‌کنیم :

1. سبزیجات سالادی

اگه دوست‌ دارین سبزیجات ترد و خوشمزه بخورین، خیلی بهتره که اونها رو داخل فریزر نگهداری نکنین. سبزیجات بعد از آب شدن یخشون نرم میشن و دیگه ترد و خوشمزه نیستن.

به‌جای اینکه سبزی ‌های شسته ‌شده و خشک ‌شده رو داخل فریزر نگهداری کنین، بهتره که سبزی ها‌ رو با حوله ی کاغذی یا نخی بپیچین. بعد داخل یه پاکت پلاستیکی داخل یخچال نگهداری کنین.

 

 

2. شیر

شیر یخ ‌زده بعد از آب شدن دیگه شفاف و صاف نیست و بریده ‌بریده میشه. به‌ خاطر همین اگه می خواین شیر بخورین خیلی بهتره که اون رو فریز نکنین. البته اگه تصمیم‌ دارین از شیر در پخت غذا استفاده کنین، می‌تونین از شیر یخ‌ زده استفاده کنین. فقط حواستون باشه که وقتی می‌خواین شیر رو از حالت یخ زده دربیارین، با توجه به ‌اندازه‌ی ظرف، یک روز یا بیشتر باید شیر رو داخل یخچال بزارین و منتظر بمونین تا یخ شیر آروم آروم باز شه.

 

 

3. غذاهای سرخ ‌شده

مهم‌ ترین ویژگی غذا های سرخ‌ شده ترد بودنه اوناست، اما فریز کردن غذا های سرخ‌ شده باعث میشه اونها نرم ‌شن و در واقع حالت تردی و خوشمزگی غذا کاملا از بین بره. شما دوست دارین مرغ سوخاری ای رو که تازگی و تردی روز اول رو نداره ‌بخورین؟ چی بدتر از خوردن سیب‌ زمینی های سرخ‌ شده‌ی نرم شدست؟ البته شاید بشه تردی و خوشمزگی بعضی از غذاهای سرخ‌ شده رو با سرخ کردن دوباره ی اونها با روغن داغ داخل ماهیتابه برگردوند اما باید بدونین که این کار باعث میشه غذاتون روغن بیشتری به خودش جذب کنه و چرب‌ تر بشه. پیشنهاد ما اینه که غذای سرخ ‌شدتون رو در یک وعده بخورین و سعی کنین تا جایی که ممکنه باقی‌ مونده ی غذا رو فریز نکنین.

 

 

4. تخم ‌مرغ با پوست

همه‌ی ما می‌دونیم حجم مایعات با یخ ‌زدن زیاد میشه، به ‌خاطر همین بهتره برای نگهداری مایعات در فریزر از یک ظرف بزرگ ‌تر استفاده کنین. درمورد تخم‌ مرغ هم دقیقا همین مشکل وجود داره. وقتی تخم‌مرغ رو با پوست داخل فریزر میزارین، مایع داخلش سفت‌ می‌شه و با زیاد شدن حجمش، پوست تخم‌ مرغ هم ترک میخوره! بدترین قسمت ماجرا اینه که با شکسته‌ شدن تخم ‌مرغ‌ ها همه‌ ی فضای فریزر بوی تخم ‌مرغ می‌گیره. پس بهترین راه‌ حل اینه که بی‌خیال فریزکردن تخم‌مرغ بشین!

 

 

5. میوه و سبزیجات خام

میوه ها و سبزیجات مقدار آب خیلی زیادی دارن که گذاشتن اونها داخل فریزر باعث میشه آب داخل میوه‌ها و صیفیجات یخ بزنه و دیگه نشه مصرفشون کرد. درواقع بعد از آب شدن یخ میوه‌ ها، اونها شل و نرم میشن و دیگه به هیچ وجه به حالت اولیه برنمیگردن. هیچ‌کس دوست نداره یه خیار یا کرفس نرم‌ شده بخوره!

 

 

6. خامه‌‌ی ترش

یخ‌زدن خامه‌‌ی ترش باعث بریده ‌بریده شدن و بد شکل شدن ظاهر اون میشه. شما می‌تونین خامه‌ی یخ ‌زدایی‌ شده رو با همزن مخلوط کنین و بعد در پخت غذا و درست کردن دسر ازش استفاده کنین، اما طعم اون به‌ تنهایی خیلی خوب نمیشه!

7. آرد سوخاری و خرده ‌های نان

استفاده از خرده ‌های نان، آرد سوخاری یا پنیر روی غذاها باعث تردی و خوشمزگی بیشتر غذاها می‌شه و به‌ همین‌ دلیل گذاشتن این نوع غذاها در فریزر باعث نرم شدن اونها می‌شه. پس خیلی بهتره که ریسک نکنین و به هیچ وجه اون ها رو داخل فریزر نذارین. برای حفظ طعم و مزه‌ی غذا می‌تونین بعد از آب شدن یخ اون از آرد سوخاری و پنیر بیشتری استفاده کنین.

8. ماست

منظور از این مورد بستنی ماستی نیست! بحث اصلی درمورد فریز کردن ماسته. گذاشتن ماست معمولی، ماست ایسلندی، ماست چکیده یا ماست یونانی داخل فریزر باعث تغییر بافت اون می‌شه. اصلا فکر نکنین که با گذاشتن ماست داخل فریزر صاحب بستنی ماستی میشین! بستنی ماستی، ‌دسر خوشمزه‌ای هستش که خوردنش در دهه‌ی اخیر در آمریکا خیلی رواج پیدا کرده. مثل خامه‌ی ترش، بافت ماست هم بعد از آب شدن یخ اون تغییر شکل می‌ده، بریده ‌بریده می‌شه و دیگه قابل خوردن نیست. البته می‌تونین از اون در پخت ‌و پز استفاده کنین، چون خوردن اون به ‌تنهایی خیلی خوشمزه نیست.

9. سیب زمینی

سیب ‌زمینی آب زیادی داره. فریزکردن سیب ‌زمینی باعث میشه آب داخل بافت هاش یخ بزنه و در بافت سیب ‌زمینی سوراخ به وجود بیاد. به خاطر همین بعد از اینکه یخ سیب ‌زمینی آب میشه تازگی و تردی اولیه رو نداره. بهتره سیب‌زمینی رو در مکانی خنک و خشک نگهداری کنین! اگه واقعا مجبور به فریز کردن سیب ‌زمینی هستین، بهتره که اول اون رو بپزین. هرچند سیب‌زمینی پخته هنوز هم آبداره، ولی با توجه به نوع پخت می‌تونین به نتایج بهتری برسین.

 

 

10. پنیر

ازون جایی که پنیرها موندگاری خیلی بالایی دارن، اصلا نیازی به فریز کردن اونها نیست. اگه یه پنیر سفت داخل فریزر بذارین، نرم و خمیری می‌شه و اگه یه قالب پنیر نرم رو فریز کنین،‌ کریستال های یخ داخلش تشکیل میشه و بافت اون کاملا از بین می‌ره. بهتره که با گذاشتن پنیر در فریزر طعم خوشمزه‌ی اون رو خراب نکنین!

 

 

11. خامه ‌های قنادی

فریزکردن خامه ‌های قنادی که از سفیده‌ی تخم‌ مرغ تهیه درست میشن، کار خیلی اشتباهیه! چون یخ‌ زدن باعث از بین رفتن بافت خامه و حتی فاسد شدن اون می‌شه. همچنین خامه‌ ای که یخش آب شده باشه، دیگه شکل و شمایل خوبی برای استفاده روی کیک رو نداره و ممکنه مزه و طراحی کیک شما رو خراب کنه.

 

فریزکردن مواد غذایی کار حساسیه! مهم نیست چه چیزی رو فریز میکنین، مهم اینه که اون رو بیشتر از ۹ ماه در فریزر نگهداری نکنین. نحوه ی آب کردن یخ مواد غذایی هم اهمین خیلی زیادی داره! برای یخ ‌زدایی از مواد غذایی زمان مناسبی لازمه؛ آروم آروم آب شدن یخ مواد غذایی باعث می‌شه کیفیت مواد غذایی فریز شده به خوبی حفظ بشه.

از گذاشتن مواد‌ غذایی داغ داخل یخچال فریزر خودداری کنین! اول اجازه بدین که ظرف مواد غذایی به‌طور کامل خنک بشه و بعد اون هارو داخل فریزر بزارین.

 

امیدواریم با رعایت نکته هایی که در این مطلب گفته شد، کمک زیادی به سلامت خود و خانوادتون بکنین!

ارسال یک نظر


لطفا اطلاعات تماس خود را وارد کنید تا موجودی و قیمت را به شما اعلام کنیم.متشکریم