همینطور که میدونین با صرفه جویی در مصرف برق میتونیم قدم بزرگ و مثبتی برای کاهش آلودگی محیط زیست، گرم شدن زمین و پایین آوردن هزینه های مصرف انرژی برداریم. اگه نگاهی به محیط کار و زندگیتون بندازین، وسایل زیادی رو میبینین که با برق کار میکنن. عایق بندی خونه و تغییر سبک زندگی روزانه میتونه تأثیر خیلی زیادی روی کاهش مصرف انرژی داشته باشه. در این مقاله میخوایم شما رو با روش های صرفه جویی مصرف برق در محیط کار و خونه بیشتر آشنا کنیم.

1. برای صرفه جویی در مصرف برق از نور طبیعی استفاده کنید
پرده ها رو کنار بزنین و به نور خورشید اجازه بدین فضای خونه رو روشن کنه. بهتره هر وقت که براتون ممکنه به جای استفاده از نور مصنوعی از نور طبیعی خورشید استفاده کنین. فرقی نمیکنه سرکار باشین یا خونه، این روش خیلی خوبی برای صرفه جویی در مصرف برقه. شاید اگه بدونین استفاده از نور طبیعی باعث شادی بیشتر در محیط کار و خونه میشه، با اشتیاق بیشتری پرده ها رو کنار میزنین و از نور طبیعی خورشید استفاده ی کافی رو میکنین.
- میز کارتون رو در جایی از اتاق قرار بدین که بیشتر از هر نقطه ی دیگه ای از اتاق نورگیر باشه. وقتایی که نور کافی در اتاق هست، چراغ های اتاق رو خاموش کنین؛ اگه به نور بیشتری نیاز دارین، خیلی بهتره که از چراغ مطالعه استفاده کنین.
- از پرده ها یا کرکره های نازک استفاده کنین تا هم در طول روز نور از پنجره به داخل اتاق بتابه و فضا رو روشن کنه و هم بتونین حریم کاملا خصوصی داشته باشین.

2. لامپ ها رو عوض کنین
لامپ های رشتهای رو با لامپ های فلورسنت (CFL) یا لامپ های LED که هم نور بیشتری دارن و هم انرژی کمتری مصرف میکنن، تعویض کنین. لامپ های رشتهای ۹۸ درصد از انرژی مصرفی رو به صورت گرما هدر میدن؛ ایندرحالیه که لامپ های فلورسنت (CFL) و LED انرژی خیلی کمتری مصرف میکنن و طول عمر بالاتری دارن.
- لامپ های فلورسنت (CFL) اولین جایگزین لامپ های رشتهای بودن. این لامپ ها فقط یک چهارم انرژی لامپ های رشتهای رو مصرف میکنن. لامپ های فلورسنت فشرده جیوهی کمتری دارن، به خاطر همین بهتر میسوزن و نور بیشتری دارن.
- لامپ های LED در مقایسه با لامپ های فلورسنت، جدیدتر و البته کمی گرون تر هستن، اما جیوه ندارن و عمر بالاتری دارن.

3. چراغ ها رو خاموش کنین
خاموش کردن چراغ ها روش خیلی ساده و البته خیلی کاربردی برای صرفه جویی در مصرف برقه. خیلی بهتره که در مورد تعداد لامپ هایی که در خونه روشن هستن، حساسیت داشته باشین. به این فکر کنین که برای روشن کردن فضای خونه و یا محل کارتون واقعا به چند تا لامپ نیاز دارین؟ وقتی خونه رو ترک میکنین، حتما چراغ ها رو خاموش کنین.
- بعضی از لامپ ها رو نباید در مکان های گرم و مرطوب و یا فضاهایی که لامپ برای مدت کوتاهی روشنه، استفاده کرد. به خاطر همین قبل از استفاده از هر نوع لامپ بهتره دستورالعمل استفاده از اون رو با دقت مطالعه کنین.
- اگه دوست دارین در مصرف برق صرفه جویی کنین، بهتره که از خانوادتون بخواین تا شب ها در یک یا دو اتاق جمع شن، با این کار دیگه لازم نیست همهی خونه رو چراغونی کنین.
- استفاده از شمع برای روشن کردن فضا، یکی دیگه از روش های صرفه جویی در مصرف برقه! این روش خیلی قدیمیه و البته خیلی هم مفیده و میتونه فضای رمانتیک و شاعرانهای رو براتون درست کنه. اگه فکر میکنین نمیتونین هر شب از شمع به جای لامپ استفاده کنین، پیشنهاد ما به شما اینه که، حداقل یک یا دو بار در هفته از این روش استفاده کنین. اگه کودک دارین، بهتره که وقتی میخواین از شمع استفاده کنین کمی احتیاط کنین و به همهی اعضای خانواده خطرات اون رو گوشزد کنین. همچنین روش صحیح استفاده از شمع رو به همهی اعضای خونه مخصوصا بچه ها آموزش بدین.
روش دوم : لوازم خونگی

1.لوازم برقی اضافه رو از برق بکشین
آیا میدونین لوازم برقی که خاموشه ولی دو شاخهی اون به برق وصله، برق مصرف میکنه؟ حتی وسیلهای مثل قهوه جوش تا مدت زیادی بعد از استفاده و خاموش شدن هم برق مصرف میکنه.
- استفاده از سیم سیار که دکمهی خاموش-روشن داره، کار رو راحت تر میکنه. سیم سیار امکان اتصال چند دستگاه به برق رو فراهم میکنه. به خاطر همین به جای اینکه مجبور باشین ۵ وسیلهی برقی رو از پریز بکشین، میتونین فقط با قطع کردن سیم سیار، برق لوازم برقی که استفاده نمیکنید رو قطع کنین.
- رایانه تون رو در پایان روز خاموش کنین و از برق بکشین. رایانه ها برق زیادی مصرف میکنن، بنابراین بهتره اون رو از برق بکشین تا در انرژی و هزینه ها صرفه جویی کنین.
- لازم نیست تلویزیون همیشه به برق باشه. شاید از نظر شما از برق کشیدن تلویزیون کار بیهودهای باشه، اما توجه کنین که اینکار در صرفه جویی در مصرف برق و هزینه ها خیلی مؤثره.
- سیستم صوتی و اسپیکرها رو از برق بکشین. خاموش کردن لوازم جانبی رایانه در صرفه جویی در مصرف برق خیلی مؤثر میتونه باشه.
- از اون جایی که یخچال ها و یخچال های فریزر همیشه باید به برق باشن، لازم نیست که اونارو از برق بکشین فقط کافیه یخچال های کم مصرف خریداری کنین و هفته ای حداقل یکبار حدود یک ساعت بهشون استراحت بدین. شاید یک ساعت مدت خیلی کمی باشه اما در همین یک ساعت هم مقدار خیلی زیادی در مصرف برق صرفه جویی میشه!
- لوازم برقی های کوچک رو فراموش نکنین. شارژر تلفن، لوازم برقی آشپزخونه، سشوار و هرچیزی که با برق کار میکنه رو وقتی که لازم ندارین از برق بکشین.

2. وسایل برقی کم مصرف رو جایگزین وسایل برقی قدیمی و پرمصرف کنین
در گذشته شرکت های لوازم برقی توجه زیادی به میزان مصرف انرژی وسایل تولیدی خود نمیکردن. اما امروزه مدل های جدیدتر لوازم برقی طوری طراحی و ساخته میشن که علاوه بر صرفه جویی اقتصادی، کیفیت بالاتری هم داشته باشن. اگه یخچال فریزر قدیمی، اجاق گاز، فر، ماشین ظرفشویی، لباسشویی یا خشککن قدیمی دارین، بهتره به فکر تعویض اون باشین.
- دنبال وسایلی باشین که ردهی انرژی بالاتری دارن. لوازم برقی که ردهی انرژی دارن به شما کمک میکنن تا در هنگام خرید از میزان مصرف انرژی وسایل برقی آگاه بشین. درسته که لوازم برقی با ردهی انرژی معمولا در مقایسه با لوازم برقی مشابه که ردهی انرژی ندارن، خیلی گرون تر هستن، اما یادتون باشه که هزینهای که بابت خرید این وسایل میدین، در بلند مدت و با کاهش هزینه های برق مصرفی به طور کامل برمیگرده.
- اگر درحال حاضر توانایی تعویض لوازم برقی قدیمی رو ندارین، باید بدونین هنوز هم راه های زیادی برای کاهش هزینهها وجود داره و اون هم کاهش استفاده از لوازم برقیه.
- بهتر هستش که از تمام ظرفیت ماشین ظرفشویی استفاده کنین.
- درِ فر رو هنگام استفاده باز نکنین، چرا که با این کار گرمای داخل فر خارج میشه و برای اینکه دما دوباره به مقدار تنظیم شده برسه، انرژی زیادی صرف میشه.
- قبل از باز کردن درِ یخچال تصمیم بگیرین به چه چیزی احتیاج دارین. باز و بسته کردن سریع در یخچال باعث میشه دمای یخچال پایین نیاد. همینطور بهترِ مرتب نوارهای درِ یخچال و فریزر رو چک کنین و درصورتی که کهنه شدن و یا خاصیت ارتجاعی خودشون رو از دست دادن، اونها رو تعویض کنین.
- از تمام ظرفیت لباسشویی استفاده کنین و تا به طور کامل پر نشده، اون رو روشن نکنین.

3. وابستگی تون رو به لوازم برقی کم کنین
در گذشته وابستگی مردم به لوازم برقی خیلی کمتر از الان بود. بهترِ لوازم برقی هایی بخرین که واقعا به اونها نیاز دارین. شاید نداشتن وسیلهی برقی باعث بشه زمان بیشتری رو برای انجام کار صرف کنین. اما اگه تمام خانواده به همدیگه کمک کنن، میتونین در زمان و هزینه صرفه جویی کنین.
- اکثر مردم خیلی بیشتر از نیاز معمولی لباس میشورن. سعی کنین تعداد لباس هایی رو که در هفته قراره بشورین، با استفادهی درست کاهش بدین.
- طنابی برای پهن کردن رخت در حیاط ببندین و به جای استفاده از خشککن لباسشویی، لباس هاتون رو در هوای آزاد پهن کنین تا خشک شن.
- به جای استفاده از ظرفشویی در خیلی مواقع خیلی بهتر هستش که ظرف هاتون رو خودتون با دست بشورین. (البته صرفه جویی در مصرف آب رو هم فراموش نکنین) و فقط زمانی که مهمون دارین از ماشین ظرفشویی استفاده کنین)
- اگه براتون امکان داره، بعضی از کارهای پخت و پزتون رو یک روز در هفته انجام بدین. با این کار هم در استفاده از ظرف ها صرفه جویی میشه و هم مجبور نیستین چند بار فر رو روشن و گرم کنین.
- اگه واقعا به وسیلهای نیاز ندارین، بهترِ از اون استفاده نکنین. مثلا به جای استفاده از کولر میتونین پنجره ها رو باز کنین.
روش سوم : وسایل گرمایشی و سرمایشی

1.خونتون رو عایق کنین
تمام درزها و شکاف های در و پنجره های خونه رو خوب بگیرین تا از هدر رفتن انرژی جلوگیری بشه. عایق بندی درست منزل باعث میشه هوای سرد در تابستان و گرم در زمستان از شکاف در و پنجره به هدر نره.
- از یک فرد متخصص بخواین تا عایق بندی خونتون رو با دقت بررسی کنه. به عایق بندی اتاق زیر شیروونی، زیرزمین، دیوارها و سقف توجه بیشتری داشته باشین.
- برای شکاف در و پنجره میتونین از نوارهای درزگیر استفاده کنین. در زمستان هم میتونین از پلاستیک های بزرگ برای پوشاندن پنجره ها استفاده کنید تا انرژی کمتری هدر بره.
2. از آب گرم کمتر استفاده کنین
برای گرم کردن آب، انرژی زیادی مصرف میشه. منظور ما این نیست که با آب سرد دوش بگیرین، اما به دمای آب در هنگام شست و شو توجه کنین و بیشتر از نیازتون، آب رو گرم نکنین.
- از عایق بودن لولهکشی آب گرم مطمئن شین؛ این کار باعث میشه انرژی کمتری در زمان انتقال آب به هدر بره.
- لازم نیست سماور یا کتری آب مدام روشن باشه.
- بهجای حمام کردن طولانی بهترِ یک دوش 10 دقیقهای بگیرین تا آب و انرژی کمتری هم مصرف شه.
3. از کولر کمتر استفاده کنین
درسته که گاهی بدون کولر اصلا نمیشه تو گرمای تابستون طاقت آورد، ولی دلیلی هم نداره که از اول بهار تا آخر تابستان کولر مدام روشن باشه. روش های دیگه ای هم برای خنک کردن وجود داره که میتونین از اونها استفاده کنین. مثلا در شب هایی که هوا خنکترِ، پنجره ها رو باز بذارین.
4. در زمستان دمای خونه رو پایین نگه دارین
اگر در طول زمستان تنها چند درجه دمای خونه رو پایینتر از حد معمول نگه دارین، میتونین تا حد زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی کنین. اگه احساس سرما کردین، بهتره به جای زیاد کردن دمای پکیج یا بخاری از لباس گرم تر استفاده کنین.
روشچهارم : منابع انرژی

1. از انرژی های تجدیدپذیر استفاده کنین
بهدنبال شرکت ها و کارخونه هایی باشین که از انرژی های تجدیدپذیر مثل باد و انرژی خورشیدی استفاده میکنن. تعداد این شرکت ها خیلی زیاد نیست، برای همین پیدا کردن اون ها کار سختی نیست. شاید هزینهی راهاندازی اولیه و استفاده از این نوع انرژی ها خیلی گرون باشه، اما در بلند مدت پول شما برمیگرده.
منبع
ارسال یک نظر